Kereső

Heti hírek

Keressen pénzt a gyökér- és szármaradványokon! 2014 július 18.
Használja ki a talajaiban lévő értékeket nagyságrendileg 100 kg műtrágya áráért!
TERMÉSBIZTONSÁG + TERMŐKÉPESSÉG 2014 július 16.
A BactoFil technológia a tavaszi vetések jelentős támogatója, amely a termésbiztonság növelésével és a termőképesség fokozásával járul hozzá az eredményes gazdálkodáshoz.
Szántóföldi gépbemutató 2014. 2014 július 15.
Megújult formában várjuk régi és új ügyfeleinket a Väderstad - Syngenta - AGRO.bio - Austro-Diesel - Yara - Budapest Bank közös szervezésében a szántóföldi gépbemutatóra 20...
Tamás István az AGRO.bio kereskedelmi és marketing igazgatója 2014 június 16.
Tamás István (53) tölti be 2014. június 1-jétől az AGRO.bio Hungary Kft. kereskedelmi és marketing igazgatói posztját.
A fenntartható mezőgazdaság szolgálatáért
Dr. Antal József kapta meg a Márton József Díjat 2014 június 13.
Idén, második alkalommal ítélték oda a „MÁRTON JÓZSEF DÍJ a Fenntartható Magyar Mezőgazdaság Szolgálatáért” elismerést.

Aktuális

2014.07.18. 14:21Keressen pénzt a gyökér- és szármaradványokon!

Egy átlagos (kb. 5 tonnás búza vagy 3 tonnás repce) termés esetén az alábbi tápanyag mennyiségekkel (aktív hatóanyaggal) számolhat hektáronként, mely a szár- és gyökérmaradványokban a tarlón marad. Döbbenet, mekkora értékről van szó! 

Gondoljon arra, hogy ez – mai műtrágyaárakkal számolva – hektáronként búza esetében 26 500 és 33 600 Ft közötti, míg repce esetében 21 300 és 40 000 Ft közötti vegyes hatóanyag értékét jelenti.

Egyetlen probléma, hogy ez a tápanyagforrás a következő növény számára egyelőre hozzáférhetetlen.

Tarlóhántás előtt juttasson ki 1 l/ha dózisban BactoFil® B10 készítményt, majd azonnal dolgozza be! A BactoFil® B10 kijuttatható az AGRO.bio által biztosított BactoFil JET készülékkel a tarlóhántással egymenetben is. (A készülékkel kapcsolatban érdeklődjön területi képviselőinknél!) Extrém mennyiségű növényi maradvány esetén 0,5 l/ha BactoFil® Cell kiegészítés javasolt.


Használja ki a talajaiban lévő értékeket nagyságrendileg 100 kg műtrágya áráért!

A BactoFil® termékek felhasználásának közvetlen előnyei: 

• Megköti a talaj porózus rétegeiben lévő levegő nitrogénjét, feltárják a talajban lévő – a növény számára egyébként felvehetetlen – foszfort és káliumot. Ezáltal 50–80 kg/ha N, 35–35 kg/ha P és K műtrágya hatóanyaggal egyenértékű növénytápláló hatást biztosítanak. 

• Visszaszorítják a talajban lévű kórokozókat, így egyrészt a csírázó növény egészséges fejlődését segítik, másrészt csökkentik a talajban telelő kórokozók fertőzési nyomását. Kérem, gondoljon az idei sárgarozsda járványra! 

• A tarlókezelés után fellépő pentozán hatás elkerülésére a BactoFil® termékeket érdemes választani, mert a szár- és a gyökérmaradványokban lévô cellulóz, hemicellulóz, keményítő és pektin gyors és hatékony bontása mellett a meglévő N készlet nem hogy csökkenne, de mérhetően nő. A talajszerkezet kedvező változása és az egészséges bomlási folyamatok következtében ekkor nem képződik káros metán, kénhidrogén vagy ammónia, hanem a széntartalmú anyagok széndioxidra és vízre bomlanak. 

BactoFil® tevőlegesen bontja a növényi maradványokat, nitrogént köt meg és gátolja a káros gombák szaporodását. 

A nitrogén műtrágya nem bont növényi maradványokat, ezzel szemben savanyítja a talajt és kedvez a toxint termelű gombák (Fuzárium, Aspergillus, Szklerotínia stb.) életfeltételeinek. 

Vissza az előző oldalra!
Copyright 2008 Agrobio Hungary Kft.